In de nieuwsbrief vindt u een overzicht van de ontwikkelingen van de projecten in 2019

LAI 10 jaar (6)

Bij een 10-jarig bestaan hoort een terugblik. Wat hebben we dankzij de donateurs kunnen doen voor het LAI? Meer dan een gebouw opbouwen. Want voor een school is veel meer nodig dan wij hier in Nederland kunnen vermoeden. Als je in de Himalaya woont, is niets vanzelfsprekend.

Wat 10 jaar geleden begon met een kleine gehuurde ruimte in Alchi werd na 1 jaar al een schooltje met twee lokalen en 13 leerlingen. Nu, in 2015, staat er een schoolgebouw van twee verdiepingen met 8 lokalen en een tweede gebouw voor allerlei doeleinden.

Voor de school zijn naast de gebouwen de afgelopen jaren door PranaPlanet veel benodigdheden gesponsord. Bijvoorbeeld een toilet gebouw, wasbakken voor bij de toiletten, een waterput en water leiding, een muur om de school heen, inclusief poort. En ook een schoolbus voor kindervervoer, een bibliotheek met boeken, een speeltuin met attributen. Via de individuele sponsoren kon PranaPlanet jaarlijks schoolgeld bekostigen voor de armste gezinnen.

In de school staan intussen lessenaars met stoelen, zodat de kinderen niet op de grond hoeven te zitten. Er is geld voor salaris voor de docenten, opleiding van de docenten. Dankzij de stuwdam konden we elektriciteit aanleggen voor computers. En hoe bijzonder, er zijn bomen. Die groeien op 3400m hoogte alleen als ze elke dag water krijgen. Het is allemaal gelukt en geregeld, met uw bijdrage!

2015

dsc00414
LAI bestaat 10 jaar. Een mooi moment om bij stil te staan. Samen met een aantal genodigden waaronder een regionale bestuurder die over onderwijs gaat, laat Morup zien wat de school allemaal doet. Alle ouders zijn in de mooiste kledij.

dsc00313
Tijdens de rondleiding geven deze mooi geklede leerlingen in perfect Engels een uitleg over hun project.

2014

img 0368
Na 9 jaar onderwijs op de grond is dit jaargeld uitgegeven voor lessenaars met stoelen voor alle leerlingen en docenten.

dsc00484
Wegens een steeds grotere groep kinderen die naar het LAI wil is in 2014 een nieuwe bus gevraagd aan Pranaplanet, met meer zitplaatsen. Met hulp van onze donateurs is geld bijeen gebracht door Pranaplanet voor een grotere, nieuwe bus. Begin 2015 was het zover, en gaat bus met de passagiers op de foto.

2013

dsc00464
Met de speeltuin kan de onderbouw zich prima vermaken.

grabbelton
De inmiddels jaarlijks terug kerende grabbel ton: met een blinddoek mogen ze een klein cadeautje grabbelen en volgens de traditie van het land thuis openmaken.

2012

2012 a
Hier zien we dat de bouw van community hal tweede al vordert.

2012 cEen plek voor de dagelijkse ochtend ceremonie waaronder het gebed en de gym. Dit wordt iedere dag door de klas oudste zelf geregeld.

2011

CIMG2539
Stichting Medical Check for Childeren heeft dit jaar met een grote groep artsen voor het eerst alle kinderen medisch onderzocht bij het LAI en andere scholen.

is 01

Ieder jaar regelen Diny en Angelique de sponsoring voor school kinderen die geen schoolgeld kunnen betalen. 65 kinderen kunnen hierdoor inmiddels naar school. Een keer per jaar kwam PranaPlanet bij de kinderen thuis.

2010
dsc06909

Voor de docenten van LAI en ander scholen zijn een aantal jaren meerdaagse workshops gegeven. Onder leiding van Nederlandse specialisten. Dat was duidelijk niet alleen luisteren maar ook zelf doen. Met een certificaat aan het einde.

sportdagOok de jaarlijkse sportdag kennen ze hier. Met onder andere, appelhappen aan touw voor de kleinsten, afgebeeld de wedstijd uitkleden aankleden, en voor de groteren ver en hoog springen

2009

dscn3054

Parents Day is een van de feestelijkheden met optredens van kinderen en ouders. En natuurlijk hoort daar eten bij.

dscn3117Bijzonder creatief zijn ze, dat ziet u wel.

2008

dsc08214
Vier extra lokalen op de extra verdieping. Plaats genoeg.

p1010014

Moeilijk te zien maar dit jaar is hier de broodnodige ommuring en afsluitbare hoofdpoort gebouwd.

2007

043 llikir 2011
Duidelijk te zien dat er meerdere kinderen op een stoel kunnen zitten.

img 0348


Een nieuwe WC voor de hele school is dit jaar gebouwd. Hij is al geopend zo te zien!

2006
img 2919

Speciaal gemaakt logo voor de school, meegebracht door PranaPlanet.

image002Begonnen met de bouw van een nieuw hoofdgebouw met extra 4 leslokalen.

2005

180 opening l.a.i.
De opening van het LAI met twee lokalen. De school staat recht, de grond is schuin

opening l.a.i.

Bij alle festiviteiten staan de schoolkinderen centraal. Hier een optreden voor de genodigden. 

2004

015 bouw l.a.i.
We zoeken naar een geschikte locatie. Ruimte genoeg hier. Alleen geen water geen elektriciteit en helemaal geen wifi.

022 bouw l.a.i.

Begin van de eerste twee lokalen met de lokale bouw methode

2004

035 1ste leerjaar l.a.i.Begonnen in een klein, gehuurd kamertje met 13 kinderen.


Hier een oude foto van vergadering met Morup, Ad en Els. Het onderwerp: hoe krijgen we een school in Alchi.

2003
015 bouw l.a.i.

We zoeken naar een geschikte locatie. Ruimte genoeg hier. Alleen geen water geen elektriciteit en helemaal geen wifi.

022 bouw l.a.i.

Begin met de bouw van de eerste twee lokalen met de lokale bouw methode